Beoordeling Buitenlandredactie

Beoordeling Buitenlandredactie
 Algemene gegevens                                                                          JV16
StudentKobus,Nathalie N.J.M.
BeoordelaarMol,Mark M.P.D.M.
2e beoordelaar
Datum2018-03-12
Eindoordeel 9.0
Beoordelaar herkansing 
Datum herkansing
Eindoordeel herkansing 
Eindoordeel EngelsVoldaan
Eindoordeel Engels Herkansing
 
Researchen Voldaan Verzamelt in teamverband binnen gegeven themagebieden relevante informatie uit schriftelijke en mondelinge Nederlands- en Engelstalige bronnen en beoordeelt deze op betrouwbaarheid. Bedenkt meerdere invalshoeken bij actuele gebeurtenissen.  
Feedback
Jullie Buitenlandproject is met name zo geslaagd, omdat jullie echt werk hebben gemaakt van de voorbereidingen. Jullie hadden goed nagedacht over je onderwerp (elfen in IJsland) en de invalshoek daarbij (is het een mythe of werkelijkheid). Daarnaast hadden jullie alvast hier in Nederland bronnen benaderd om je goed voor te bereiden en ook hier al een groot deel van de bronnen vastgelegd die je tijdens je bezoek aan IJsland wilde benaderen. Als je zo goed beslagen ten ijs komt, dan is de kans groot dat er een mooie evenwichtige productie uitrolt. Dat is bij jullie dan ook zeker gelukt. 

Produceren Voldaan 
Maakt eenvoudige zelfgekozen producties voor verschillende mediumtypen en doelgroepen en maakt daarnaast inhoudelijk complexere producties. Stemt Nederlands taalgebruik af op vorm. Plant en organiseert het journalistieke werk op middellange termijn.
Feedback
De variëteit en veelzijdigheid van jullie bronnen is een grote plus van jullie productie. Zoals al aangegeven bij de competentie Researchen is dat voor een groot deel te danken aan jullie goede voorbereiding. Maar ook in de uitvoering moet het dan lukken, en dat is zeker gebeurd. Jullie gebruikten voor de productie verschillende mediavormen op verschillende locaties, waardoor het geheel nooit verveelde. Juist de combinatie van diverse bronnen en de daarbij gebruikte mediavormen zorgden ervoor dat ik me als lezer, kijker, luisterraar deelgenoot voelde van jullie zoektocht. Als je dat kunt bereiken, is je doel als journalist geslaagd. 

 Algemene feedback
Jullie hebben met research, productie én een goede samenwerking laten zien dat je een prachtige Buitenland-productie kunt maken. Hulde daarvoor. Een paar tips voor een volgende productie: als iemand vanwege ziekte niet mee kan lopen (bij de elfentour was dat het geval), probeer dan andere trucjes in te zetten om het interessant te maken. Bijvoorbeeld door kaarten of foto’s te gebruiken. Misschien ook voor een volgende keer: kijk of je sommige items een extra dimensie kunt geven door er (elfen)muziek onder te zetten

Reageer

Je e-mailadres zal niet gepubliceerd worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd. *