Beoordeling Onderzoeksredactie

Beoordeling Onderzoeksredactie
 Algemene gegevens                                                                          JV16
StudentKobus,Nathalie N.J.M.
BeoordelaarDwarkasing,Arlette A.S.R.
2e beoordelaar
Datum2017-11-20
Eindoordeel 7.0
Beoordelaar herkansing 
Datum herkansing
Eindoordeel herkansing 
 
 Publieksgerichtheid Voldaan
Heeft contact met het publiek om eigen producties te evalueren, om oog te krijgen voor nieuwsbehoeftes en om een bronnennetwerk uit te breiden. Baseert onderwerpen, invalshoeken en bronnen op verschillende doelgroepen.  Geeft waar nodig op correcte wijze de aard/bedoeling van zijn producties weer.
Feedback
Het onderdeel debat en presentatie heb je voldoende afgerond (met daarbinnen een ‘goed’ voor debatteren). Je hebt me, met Sanne, verrast met de journalistieke productie. Gedurende de duo-gesprekken zag ik weinig concrete vorderingen. Om die reden verwachtte ik ook niet veel van de journalistieke productie. Uiteindelijk ligt er toch een product die de lezer informeert over de werkwijze van social influencers. Jullie hebben heel goed gebruik gemaakt van de mogelijkheden die online publiceren biedt, met de tool die jullie hebben gebruikt en de video. Ook inhoudelijk laten jullie voor het publiek interessant invalshoeken zien: vanuit de influencers zelf (actieve en kritische influencers), een stukje theoretische historie op een aantrekkelijke manier gepresenteerd en de economische kant (de bedrijven die influencers inzetten). Daarmee laten jullie zien de competentie publieksgerichtheid goed te beheersen. 
Researchen Voldaan
Verzamelt in teamverband binnen gegeven themagebieden relevante informatie uit schriftelijke en mondelinge Nederlands- en Engelstalige bronnen en beoordeelt deze op betrouwbaarheid. Bedenkt meerdere invalshoeken bij actuele gebeurtenissen.  
Feedback
Het onderzoeksdossier laat zien dat jullie een eindsprint hebben gemaakt met het interviewen van de bronnen. In je reflectie verklaar je waarom je laat op gang kwam. Ook erken je dat een betere planning tot een waardevoller onderzoek en betere productie kan leiden. Dat is al winst. Met de journalistieke productie hebben jullie de 6 die het onderzoeksdossier waard is, voor dit gehele project naar een 7 getild. 

Overige opmerkingen / ontwikkelingsgerichte aanbevelingen
Ga met Sanne nog eens door de productie heen en haal er zeker drie d/t-fouten uit.

Reageer

Je e-mailadres zal niet gepubliceerd worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd. *